Книги - ювіляри Олександра Дюма!!!



Олександр Дюма (старший) - 

 французький письменник, чиї пригодницькі романи зробили його одним з найбільш читаних французьких авторів у світі. Також був драматургом і журналістом, чи не найвідоміший з класичних французьких письменників. Його іноді плутають з сином, який також був письменником, і якого також звали Олександром, але твори батька і сина помітно відрізняються один від одного. І на світі, напевно, не так вже й багато людей, які не читали хоча б одну з книг великого майстра пера.


175 років виповнюється книгам  О. Дюма:


«Двадцять років по тому» 


другий роман Олександра Дюма з серії романів про пригоди мушкетерів. Продовження пригод у першому романі трилогії «Три мушкетери». Роман був написаний Дюма протягом декількох місяців у 1845 році.




У цій серїї пригод Дюма описує історичний період Франції за часів Фронди у період регенства Анни Австрійської, коли кардинал Мазаріні був фактичним керівником держави. Головний герой трилогії — д'Артаньян залишається на службі Мазаріні, а його друзі живуть своїм життям. Служба Мазаріні знову зводить друзів разом. До того ж у них з'явився спільний ворог — син Міледі де Вінтер, яку мушкетери стратили двадцять років тому. Пригоди приводять друзів до Англії, де вони мали врятувати англійського короля Карла І. Через хитрощі сина Міледі короля страчують, але друзям вдається також вбити й свого заклятого ворога.




«Короле́ва Марго́»

   історичний роман французького письменника Олександра Дюма-батька, написаний у 1843—1845 роках.

Твір Олександра Дюма був надрукований у 1845 році. Це перша частина трилогії, до якої також входять «Графиня де Монсоро» і «Сорок п'ять». Роман складається з шести частин (66 глав).

У творі описуються події середньовічної Франції, які відбуваються на тлі жорстких релігійних протистоянь між католиками і гугенотами з 18 серпня 1572 року до 1574 року. Історична канва: релігійні війни католиків і гугенотів у Франції, у тому числі Варфоломіївська ніч. Події відбуваються у Парижі та його околицях.




170 років виповнюється книзі:

«Віко́нт де Бражело́н, або Десять років по тому» 




 останній роман Олександра Дюма з серії романів про пригоди мушкетерів. Цей роман виходив невеликими серіями з 1847 по 1850 роки і є найбільшим романом з трьох. Роман складається з 268 глав та трьох томів.


«Віконт де Бражелон» - заключна частина трилогії Олександра Дюма про пригоди відважної четвірки: Де Артаньяна, Атоса, Портоса і Араміса. Дія авантюрно-історичного оповідання розгортається під час правління короля Людовика XIV.

Герої роману, серед яких виявляється син Атоса Рауль де Бражелон, залучені в драматичні події, пов'язані з таємничою людиною в залізній масці, в придворні інтриги, змови і заплутані любовні історії.








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Сучасні книги які стали популярними фільмами

Затишні і теплі вірші про осінь