"Єдність людини і природи. Природні заповідні зони України"

 



Природне середовище було, є і буде незмінним партнером людини в їх повсякденному житті. Ми черпаємо із скриньки природи всі наші багатства. Природа, її краса і велич залишаються нашим головним скарбом, нашою святинею, якій непідвладні час, мода…

 



В. О. Сухомлинський стверджував, що сама по собі природа не розвиває і не виховує. Залишивши дитину наодинці з нею, годі сподіватись, що вона під впливом навколишнього середовища стане розумною, глибоко морально, непримиренною до зла. Однак разом з культурою, людським впливом проявляється сила настільки сильно, що неможливо це не помічати. Тільки активна взаємодія з природою здатна виховувати найкращі людські якості.

Презентація на тему: "Природно - заповідний фонд України"

https://www.youtube.com/watch?v=zpzPWqmk6AI


Виставка книг





Географія 

Черкаської області 8-9 клас

Підручник містить матеріали про фізичну та  соціально-економічну географію Черкаської області. Подаються загальні відомості про область, її природу, населення та господарство. Окрема тема присвячена розгляду кожного із 20 адміністративних районів.

Видання розраховане на учнів 8-9 класів. Навчальний посібник покликаний виховувати любов до рідного краю, прагнення всебічно вивчати його природні та економічні особливості, примножувати багатства.

Екологія
Я пізнаю світ

У цьому томі популярної дитячої енциклопедії "Я пізнаю світ" йдеться про єдність людини і природи, розповідається про екологічні катастрофи, які сталися і можуть статися, якщо люди не виправлять своїх помилок. 








Основи загальної екології

Небачено активна й здебільшого непродумана діяльність людини, яка супроводжується знищенням природних ресурсів і забрудненням навколишнього середовища, призвела до того, що нині біосфера планети перебуває у критичному стані, коли до глобальної катастрофи залишились лічені кроки. Де ж вихід? Як нам рятувати себе і свою землю?
Автори підручника вважають що починати слід з оволодіння  основами екологічних знань, закладання підвалин екологічної культури.




Дитяча енциклопедія
Природа Екологія


Це видання познайомить читача з екологією - наукою, що вивчає взаємодію різних організмів між собою, так із навколишнім середовищем.
У нашій книжці йтиметься про те, як саме закони екології  працюють в середині живої природи, взаєминах людини з природою; про те, що можна і потрібно а що небезпечно робити в нашому спільному великому домі. що зветься Землею.


Національний історико-культурний

 заповідник «Чигирин».


Це видання висвітлює історичне надбання Чигиринщини – центру визвольної боротьби українського народу, колиски української державності, батьківщини видатного діяча, дипломата і полководця, великого гетьмана України Богдана Хмельницького.






Все про воду

В доступній і цікавій формі пропонується найрізноманітніша інформація проводу. А саме: водні ресурси Землі; фізичні і хімічні властивості води; роль води в житті людини; споживання води. Значну увагу приділено джерелом водопостачання, вимогам до  їхнього вмісту і охорони, способом очищення забрудненої води. Окремий розділ присвячено пізнавальним відомостям про воду.






Вправа «Міркувалки»

Учням пропонується обговорити вислови видатних людей про відношення

людини і природи.

«Людині потрібні не три аршини землі, не садиба, а вся земна куля, вся

природа, де на просторі вона могла б проявити всі свої властивості свого

вільного духу» ( А.Чехов).

«Кожна людина смертна, та людство в цілому безсмертне» (Апулей).

«В озонову дірку подивився янгол:

     — Господи, скажи їм, щоб вони схаменулись!» (Л. Костенко).

«Природа не терпить пустоти» (Латинське прислів’я)


Вправа «Дерево думок»

На дошці висить плакат «Дерево думок». Учням пропонується на

листочках з дерева прописати свої думки щодо покращення природи їхніми

силами. Свої напрацювання учні проговорюють та прикріплюють на дерево.

Перегляд відео

https://www.youtube.com/watch?v=S9caPlf5ioU

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Сучасні книги які стали популярними фільмами

Затишні і теплі вірші про осінь