Лайфхак для гарного самопочуття "В здоровому тілі-здоровий дух"

 

Вести здоровий спосіб життя може кожен.

Але не у всіх вистачає терпіння і сил слідувати всім рекомендаціям і правилам.
Швиденько ловіть  лайфхаки, які допоможуть дотримуватися здорового способу життя і правильного харчування.




1. Заведіть щоденник харчування. Дослідження показують, що коли людина записує, що і в яких кількостях він їсть протягом дня, він починає ефективніше управляти процесом схуднення та оздоровлення. Такі записи дозволяють оцінити свій раціон, проаналізувати тип харчування і сформувати найбільш підходящу дієту.

2. Мінімум за годину до сну відкладайте подалі смартфон і вимикайте телевізор. Залежність від соцмереж і різних серіалів заважає більш раннього відходу до сну і досягненню глибокої стадії сну. Чи не порятуйте себе від міцного глибокого сну, який відновлює сили і омолоджує клітини організму.

 3. Спіть у прохолодній кімнаті. Сон у свіжій, прохолодній кімнаті прискорює обмін речовин і допомагає спалювати зайвий жир, поки ви спите.

 4. Якщо ви страждаєте безсонням, з'їжте дві ягоди ківі . Ківі містить корисні антиоксиданти і фолієву кислоту, дефіцит якої може викликати проблеми зі сном. Також ківі сприяє виробленню серотоніну, який забезпечує міцний сон і гарний настрій.

 5. Поїжте перед трапезою. Коли ви збираєтеся на День народження або інше урочистий захід, на якому буде багато висококалорійної їжі, попередньо перекусіть будинку. Це допоможе уникнути переїдання, яке трапляється дуже часто, коли голодна людина бачить повний стіл смачних страв і напоїв.

 6. Замість вилки використовуйте палички. Коли ми голодні, то схильні з'їдати більше, ніж потрібно організму. Оскільки відчуття ситості приходить з часом, спробуйте їсти за допомогою паличок, а не вилки. Так прийом їжі буде більш повільним і усвідомленим, ви будете звертати більше уваги на те, що їсте і який розмір порції.

 7. Скрізь і завжди носите з собою пляшку води. Вода допомагає очистити організм від токсинів і переносить в клітини поживні речовини. Візьміть в звичку з самого ранку класти в сумку пляшку води, незалежно від того, куди ви зібралися йти.

8. Пийте трав'яний чай. Трав'яні збори надають очищаючу, заспокійливу, тонізуючу, антибактеріальну, вітамінне і протизапальну дію. Великою перевагою трав'яних чаїв є їх різноманітність: кожен може вибрати той ароматний «букет» з листочків, коренів і ягід, який йому подобається найбільше. Пийте такий чай і вдома, і на роботі. І краще - без цукру.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Сучасні книги які стали популярними фільмами

Затишні і теплі вірші про осінь