Міжнародна екологічна акція - "Година землі" щорічно проходить в останню суботу березня. Історія і правила акції .

 

Щороку в останню суботу березня, о 20:30 за місцевим часом, мільйони людей по всьому світу присвячують годину своєї уваги планеті Земля.

Година Землі (англ. Earth Hour) - міжнародна екологічна акція, організована Всесвітнім фондом природи WWF. Щорічно вона проводиться в останню суботу березня або переноситься на передостанню, якщо збігається зі Страсною суботою.

Акція проводиться з 20:30 до 21:30 за місцевим часом. Взяти участь в ній може будь-хто. Для цього в будинку відключають світло і електроприлади. У події беруть участь також пам'ятки і міські будівлі, які на годину відключають підсвічування. 
В Україні Година Землі 2021 присвячена старовіковим лісам. У суботу WWF-Україна відкриває національний збір голосів на підтримку найстаріших лісів України.
В Україні понад 50 міст брали участь в акції в різні роки. Також на честь свята проводяться велопробіги, флешмоби та інформаційні екологічні заходи. 

На сьогодні Година Землі є наймасовішою суспільною акцією в історії людства.

Історія виникнення акції Година Землі

На початку 2000-их років Всесвітній фонд природи WWF шукав спосіб привернути увагу австралійців до екологічних проблем. Так було придумане Велике клацання, яке пізніше перейменували в Годину Землі. Вперше захід був організований Всесвітнім фондом природи Австралії та виданням The Sydney Morning Herald в 2007 році. У цей день близько 2 мільйонів австралійських будинків і підприємств вимкнули світло в будівлях на одну годину.


З кожним роком акція ставала все більш відомою. 
Сотні міст по всьому світу підтримали подію, а відомі пам'ятки відключали підсвічування своїх будівель на одну годину. В акції брали участь Емпайр-стейт-Білдінг, міст "Золоті ворота", римський Колізей, Біг-Бен, єгипетські піраміди, Собор Паризької Богоматері, Батьківщина-мати в Києві та багато інших.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Сучасні книги які стали популярними фільмами

Затишні і теплі вірші про осінь