КНИЖКОВИЙ КАЛЕЙДОСКОП "ЧАС ЧИТАТИ" В РАМКАХ ТИЖНЯ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ КНИГИ

 

Кожна книга – це маленький всесвіт, маленьке життя. Іноді цікава історія настільки захоплює, що тебе ніби на хвилях несе у незвідані простори художнього світу. Дізнайся, які книги здатні заволодіти твоєю увагою з перших сторінок!


Окрім славнозвісних Гаррі Поттера, Володаря Перснів та Хронік Нарнії, існує на диво багато книжок, що сподобаються і дітям, і їх батькам. Ми вибрали декілька книг, що мають гарні рейтинги, позитивні коментарі та часто з'являються у добірках. Коротко кажучи, бестселери. Кличте свою малечу і поринайте разом у світ фантазій, пригод та почуттів.

Серед  книг надзвичайно багато вартих Твоєї уваги. Я постарався обрати найцікавіші серед них.



Всеволод Нестайко «Тореадори з Васюківки»

Хто мріє прославитися на весь світ? Хто намагається стати тореадором? Хто будує метро під свинарником та ловить місцевих шпигунів? Це все шибайголова Ява Рень та розважливий Павлуша Завгородній! Ох і люблять же вони різні пригоди, через які обов'язково потрапляють у халепу. Але при цьому хлопчаки залишаються справжніми людьми, зі щирим серцем і готовністю до самопожертви.До речі, ця дитяча книга талановитого Всеволода Нестайка перекладена двадцятьма мовами світу та внесена до Почесного списку Г.-К. Андерсена.

 

ЧарльзАнтуан де Сент-Екзюпері «Маленький принц»

  

Антуан де Сент-Екзюпері був не лише талановитим письменником, а й відважним льотчиком. Він навіть встановив світовий рекорд, перелетівши на маленькому поштовому літаку Атлантичний океан. Та одного разу льотчику все ж не пощастило і він зазнав аварії над Лівійською пустелею. Цілих десять днів йому не вдавалося відремонтувати літак. Але льотчик не засмучувався, бо ж тут у нього з'явився приятель — маленький пустельний лис. Після цієї пригоди й виник в Антуана де Сент-Екзюпері задум написати історію про Маленького принца. Ця казка-притча — справжня енциклопедія доброти для дітей і дорослих. Читай — і Маленький принц навчить Тебе бачити світ серцем.

 

Діккенс «Пригоди Олівера Твіста»

Це роман про непросте життя головного героя — хлопчика Олівера, що народився у робітничому будинку. Залишившись самотнім і беззахисним, йому довелося зустрітися із жорстокістю суспільства. Разом з Олівером Ти вирушиш на дно кримінального Лондона та дізнаєшся, як йому вдалося вижити серед щоденної небезпеки.Олівер міг стати лондонським злочинцем, але письменник повчає нас, що світ не без добрих людей: завжди знаходився хтось (як-от, добрий старий Браунлоу, тітонька Розі), хто не давав Оліверу ступити на «хиткий» шлях.

 

Сашко Дерманський МЕРІ

 Сім'ю Ковальчуків важко назвати якоюсь особливою. Мама, тато, двоє діток. Щоправда, старший син, Андрійко, й досі не розмовляє. Принаймні, у цьому впевнені всі, хто його знає. А меншій, Марійці, бракує друзів і батьківської уваги. В татка на роботі все летить шкереберть, а мама просто хоче, щоб усе було добре. Звичайна сім'я, звичайне життя… І ось одного дня довкола починають коїтися дуже дивні речі. І що далі, то дивніші й небезпечніші. Може б, усе якось владналося, якби, наче сніг на голову, на них не звалилася бігова лошиця Мері, а за нею криничник Мефодій і підступний пан Вихиляс...


Леся Воронина Таємне Товариство Брехунів, або Пастка для синьоморда

Що б ви зробили, якби довідались, що на Землю має прибути десант космічних піратів-синьомордів? Мабуть, знизали б плечима й вирішили, що це дурний жарт. Та, виявляється, загроза цілком серйозна, адже синьоморди мають на нашій планеті своїх агентів, котрі вже підготували вторгнення космічних завойовників.І лише Клим Джура та його вірні друзі можуть врятувати людство від страшної катастрофи. Але для цього треба проникнути у підземний саркофаг, розгадати таємницю­ давніх єгипетських богів і оживити Сонячного Сфінкса.Прочитавши фантастичну повість Лесі Ворониної “Таємне­ Товариство Брехунів”, ви дізнаєтесь, чи пощастить нашим героям знешкодити підступних прибульців, провівши небезпечну операцію



Леся Воронина Таємне Товариство Ботанів, або Екстрим на горі Підстава

На світі є люди, котрі не уявляють свого життя без драйву. От і герой нової фантастичної повісті Лесі Ворониної «Таємне Товариство Ботанів» миттєво відгукується на запрошення взяти участь в екстремальних пригодах, що відбудуться на горі з дивною назвою Підстава. Адже після неймовірних подій, які довелося пережити Климові Джурі, рятуючи людство від хижих прибульців-синьомордів, він, здається, назавжди позбувся страху і готовий сторчголов кинутися у вир найнебезпечніших випробувань.Хіба ж хлопець міг запідозрити, що листа із за­прошенням йому прислали не його побратими з Таємного Товариства Боягузів — Жук і Заєць, а в таборі «Екстремал» його підстерігає пастка? Що ж насправді відбувається на вершечку Підстави? Невже синьоморди залишили на Землі свої секретні бази? І врешті — що заховано у «місцях сили» серед прадавніх кам’яних мегалітів-кромлехів?


Леся Воронина Таємне Товариство Боягузів, або Засіб від переляку № 9

 Чи доводилось вам потрапляти у дивні й загадкові обставини? Ось ви біжите знайомою вулицею і раптом, провалившись крізь люк, опиняєтесь у секретному штабі Таємного Товариства­ Боягузів. Ваша рідна бабуся виявляється геніальною винахідницею, що створила часоліт, а Землю от-от мають захопити хижі космічні прибульці-синьоморди, які хочуть заразити людей вірусом страху. І порятунок людства залежить тільки від вас!Головне — зуміти здолати свій страх, і тоді най­потужніша зброя перетвориться на порох, а підступні космічні завойовники стануть безпорадними. Адже кінець-кінцем ви здобудете універсальний

 

На цьому, звичайно ж, найкращі книги для дітей не закінчуються, але про всі, на жаль, написати не можливо. Сподіваюся, щось із цього рейтингу Тебе зацікавило. Можливо, Ти навіть уже зараз зібрався в бібліотеку ;)

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Сучасні книги які стали популярними фільмами

Затишні і теплі вірші про осінь