Виставка - порада "Книги які варто читати і перечитувати кожному".

 

Якби ви могли прочитати лише одну книжку в житті, то яку б вибрали? Це питання може перетворитися на справжні тортури для любителів літератури. Тому ми підготували вам книги які варто перечитати. І навіщо нам ті тортури?! Насолоджуйтесь!




Чарлі Гордон — розумово відсталий, але у нього є друзі, робота, захоплення і непереборне бажання вчитися. Він погоджується взяти участь у небезпечному науковому експерименті, який може зробити його найрозумнішим... Яку ціну маємо ми платити за свої бажання? Чи варті вони того? Пронизлива історія, яка нікого не залишить байдужим! Мабуть, один з найлюдяніших творів у світовій літературі.


У відгуках про книгу «Тисяча дев’ятсот вісімдесят чотири» читачі називають твір геніальним. Але рекомендують книгу не оптимістам і навіть не песимістам, а цинічним реалістам, готовим до правди, якою б гіркою вона не була.


Роман перекладений 35-ма мовами і розійшовся по світу тиражем у 30 мільйонів примірників. У відгуках про книгу «100 років самотності» читачі захоплюються тим, як автору на прикладі одного маленького міста та однієї сім’ї вдалося розповісти історію цілої країни. Адже насправді події книги — метафоричне переосмислення письменником історії Колумбії.

Художні книги, що змушують задуматись – ця теза чудово ілюструє сутність доробку Ернеста Гемінґвея. Твір «Старий і море» не дарма присутній у шкільній програмі, та не гріх повернутися до нього і у свідомому віці. Надривна історія виживання, протистояння людини і природи, виклику самотності та самій суті життя лишає терпкий післясмак первісного страху перед невідомим та бажання це осягнути. 

«Маленький принц» Антуана де Сент-Екзюпері це не лише приклад мотивуючої художньої книги. Це легендарний філософський твір, де під обгорткою чарівної казки ховається ціла життєва наука. Саме тому цю оповідь варто прочитати якомога раніше, аби не загнати свою внутрішню дитину у глухий кут, обмежений лише потребою бути серйозним та догоджати іншим.



Що трапилося з нашим світом? Чому пожежники спалюють будинки, а не гасять пожежі? Чому люди не читають книги, не ходять пішки і майже не розмовляють одне з одним? Як виглядатиме наша Земля та якими будуть люди, якщо заборонити їм читати книги? Зі сторінок одного з найкращих творів Рея Бредбері ви дізнаєтеся, як люди навчаться зберігати книги для наступних поколінь, хто повстане проти пануючої системи і як зустріч із «чудною» дівчиною Кларіс змінить життя пожежника Ґая Монтеґа…

Це - красивий з європейських романів XX століття. Роман про кохання, війну і смерті.. Роман про жінку, у якої немає нічого, крім жалюгідних перемог, і про чоловіка, звиклого до страху, ненависті та безнадії, як до свого другого "я". Це - "Тріумфальна арка". Роман про пристрасть, що може і повинна завершитися лише трагедією. 


У книзі представлено безсмертне творіння російської літератури XX століття. Легендарна фантасмагорія "Майстер і Маргарита"... Твори Михайла Булгакова - багатопланові, неоднозначні, що розкривають різні грані його яскравого таланту! Світ роману "Майстер і Маргарита" повний чудес. Увійшовши до цього світу, повіривши в нього, ми раді прийняти його, слідуючи за порадою Воланда : "Будіть свою фантазію, підганяючи її".



«Портрет Доріана Ґрея» — вершина проповідуваного Оскаром Вайлдом естетизму і водночас великої мистецької сили заперечення декадентських крайнощів цієї концепції; це один із найпарадоксальніших романів модернізмую.

Повість про дуже вразливого підлітка, його своєрідне бачення світу, його ненависть до всього фальшивого, лицемірного, його прагнення природності і непідробності. Повість писалась протягом десяти років, вона увібрала в себе всі досягнення і відкриття автора з його попередньої творчості, до неї навіть увійшли кілька ранніх оповідань.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Сучасні книги які стали популярними фільмами

Затишні і теплі вірші про осінь