БІБЛІОПОРАДНИК : "КНИГ ДО НОВОРІЧНИХ СВЯТ, ЯКІ ЗМУСЯТЬ ВІРИТИ У ДИВА"

 

У новорічні свята хочеться, щоб позитивно-магічних емоцій було якомога більше. Їх ми отримуємо від подарунків, улюбленої страви, гарної пісні, перегляду фільму.

А ще є перевірений спосіб – прочитати книгу, яка подарує приємні переживання і доповнить святкові вечори ноткою дива.


 «Різдвяні історії»  - Чарльз Дікенс

Ще одна новорічна книга для школярів, яка дихає морозом і Різдвом. Іноді смішні, іноді сумні, але все ж, чарівні казки для підлітків і дорослих. Знайомлять читача з традиціями європейського Різдва і особливостями побуту англійців 19-го століття. Це не просто інша версія класичних англійських різдвяних «історій з привидами», а книга з глибоким психологізмом. Захопливі недитячі казки, що несуть віру в дива і добро, без зайвого моралізаторства, а виключно за допомогою захопливого наративу.

«Ожинова зима» Сара Джіо

Сіеттл, 1933. Самотня мати Віра Рей цілує свого трирічного сина Даніеля, вкладає спати й вирушає на роботу в нічну зміну в місцевий готель. Вона повертається, щоб виявити, що травнева хуртовина вкрила місто снігом, а її хлопчик зник. На замерзлій вулиці Віра знаходить його улюбленого іграшкового ведмедика, а сніг замітає будь-які сліди її сина чи злочинця. Сіеттл, 2010. Репортер «Сіеттл Ґеральд» Клер Олдрідж отримує завдання написати про першотравневу «ожинову зиму» (пізнє весняне похолодання) і її двійника з минулого. Вона дізнається про викрадення, яке так і залишилося нерозкритим, і присягається віднайти правду. Виявляється, що між…



«Вечори на хуторі поблизу Диканьки» -  Микола Гоголь.

 Ця книга давно відома усім поціновувачам творчості Миколи Гоголя. Тож чому не згадати її напередодні Нового Року? Пропонуємо перечитати цю історію, сповнену зимовою казкою, чаклуваннями, коханням та українськими традиціями, ще раз.




Лускунчик і Мишачий король» Ернест Теодор Гофман

Цю коротеньку розповідь, а також мультфільм ми знаємо з дитинства. Разом з батьками ми лякалися страшного мишачого короля із сімома головами і співчували Лускунчику, який з ним боровся. Хоч «Лускунчика» можна назвати страшною книгою, але її варто читати дітям, і не тільки в новорічні та різдвяні свята. В ній ми бачимо справжню жіночу любов, про яку розповідають довгими зимовими вечорами, мишей, яких так бояться діти, а також шлях головного героя від хлопчика до мужнього чоловіка. Все це вчить з раннього дитинства підтримувати один одного в будь-якій ситуації та перемагати свої страхи.


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів.

 













Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Сучасні книги які стали популярними фільмами

Затишні і теплі вірші про осінь